Búrülés javítás, elötte - utána
molnarzoltan / 26.01.2022

Autó bőrülés javítás: hogy méltó, vezetői ülésből kormányozzon!

Bizonyára Ön is tapasztalta már, milyen idegtépő tud lenni, amikor nagy értéket képviselő autóját kár éri. A sérülések bármely óvatlan pillanatban bekövetkezhetnek az autó belső részén is, nem csak kívül.

Tudta?

Budapesti autótulajdonosok több, mint 70%-a hetente többször, közel 50%-uk pedig minden nap használja az autóját a Forsense kutatása alapján. Gondoljon bele egy pillanatra, milyen gyakori igénybevételt jelent ez! Hányszor ül be vagy száll ki a vezető ülésből egy héten? Nem csoda hát, hogy a sűrű használat miatt a bőr felülete gyorsan kopni kezd, megrepedezik, netán el is szakad.  

Melyek a leggyakoribb sérülések, amelyek az Ön autó bőrüléseinél is előfordulhatnak?  

  • Fentebb említettük, hogy a rendszeres igénybevétel nem kíméli a bőrülések felületét, tehát egy klasszikus probléma a vezetői ülés roncsolódása. 
  • Az idő vasfoga is szétcincálja az ülések borítását, hiszen 4-5 év elteltével előfordulhat, hogy a bőr elöregszik és kireped. 
  • Ha Ön nem tartja garázsban az autóját, akkor időjárás (UV hatás, magas páratartalom) okozta károsodások is jelentkezhetnek az üléseknél. 
  • A leggyakoribb sérülések között az óvatlan pillanatban megeső károsodásokat is meg kell említenünk. Hopp, egy kis cigaretta hamu a fenséges tapintású bőrkárpiton, és máris ott marad az égési sérülés az ülésein! Hopp, egy szórakozott, lanyha mozdulat, és a kulcs okozta szakadás ott éktelenkedik az ülésén!
Autó bőr ülés javítás, autókárpitozás előtt szakadt bőrülés budapesti autókárpitosnál, Aktív Kárpitos műhelyben

Nem árulunk el hatalmas titkot Önnek, ha megemlítjük, hogy az autó bőrülés javításának halogatása az egyik legveszélyesebb tényező, amely az autókárpitokat fenyegeti. Miért?  

Akárcsak a nejlonharisnyán a csöppnyi sérülés, amelyből pillanatokon belül szembeötlő szakadás lesz, úgy a bőrkárpiton bekövetkező kis sérülések is idővel méretes károsodássá fokozódhatnak. Nem célszerű megvárni, amíg az apró repedés vagy karcolás gigantikus rongálódássá fokozódik. A halogatás eredményeként előfordulhat, hogy az autó bőrülés javítás már nem lesz elegendő a sérülések orvoslásához. Természetesen a bőrülések teljes áthúzására mindig van lehetőség, azonban észben kell tartania, hogy a teljes áthúzás nem az első számú költségkímélő lehetőség. Érdemes tehát még időben megfontolnia az autóülések részleges javítását.  

Autó bőrülés javítás: költséghatékony megoldás, mellyel visszanyerheti a bőrülések eredeti állapotát!  

Nem kell kétségbeesni! Létezik megoldás arra, hogy az autó bőrülései visszanyerjék eredeti állapotukat!

A bőrülés részleges javítása során javíthatóak a kis sérülések, mielőtt továbbszakadnának vagy óriási repedéssé terebélyesednének. Ha időben cselekszik, megelőzheti, hogy a bőrülések teljes áthúzására legyen szükség. Így jelentős összegeket takaríthat meg! 

Felmerülhet Önben a gondolat, hogy az autó bőrülés javításával egyfajta patchwork munkára, foltozgatott műre fog hasonlítani az üléskárpitja. Erről szó sem lehet, ha szakértő autókárpitoshoz fordul segítségért. A tapasztalt kárpitosmesterek ugyanis gyári autókárpitokkal és szakszerű gépekkel dolgoznak. Például mi, az Aktív Kárpitos Kft.-nél számos anyagbeszállítóval tartjuk a kapcsolatot, így az autó bőrülések javításánál a tökéletes anyagokkal tudunk dolgozni a bajba jutott autótulajdonosok megmentése érdekében.  

Kiszakadt, repedezett, karcolt bőrülését szeretné hibátlan állapotban tudni? Jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken, hogy a lehető leghamarabb segíthessünk Önnek autó bőrülés javítási szolgáltatásainkkal!